Söz konusu dünyanın en büyük pazar yerinden birisi olan Amazon olduğunda, doğru bir fiyatlandırma stratejisi hayati önem taşır. Bu yazımızda ürünlerinizi rekabetçi hale getirmek için 4 Amazon fiyatlandırma stratejisini sizinle paylaşacağız.
Amazon’daki satıcı puanınız, müşterinizin mağazanıza olan bağlılığı, ürünlerin satış sayısı, üretim sıklığı ve diğer faktörler birleştiğinde ortaya çıkan sonuç, ürününüzün Amazon’daki fiyatını ve markanıza bağlı müşterileri belirlemede önemli bir rol oynar.
Peki, Amazon Avrupa’da sattığınız ürünler için en iyi fiyatlandırma stratejisini nasıl belirleyebilirsiniz? Öncelikle, herkese uyan tek bir taktik yoktur. Doğru, fiyat; ürününüzün kalitesi, üretim maliyetleriniz ve müşterilerin ne aradığına göre amazon fiyat stratejisi belirlenir. Ancak bazı veriye dayalı fiyatlandırma stratejileri, ürününüz için en iyi fiyatı belirlemenize yardımcı olacaktır.
Rakiplerinizin benzer ürünleri nasıl fiyatlandırdığını yakından takip etmek önemlidir. İster ürün araştırmasına yeni başlıyor olun, ister mevcut ürün hattınızı genişletiyor olun, rakip fiyatlarınızı mutlaka takip etmelisiniz.
Bir Amazon Avrupa satıcısı olarak birincil hedefiniz, müşterilere mükemmel değer sağlamak olmalıdır. Müşterilere sunacağınız değer; makul bir maliyetle yüksek ürün kalitesi olarak tanımlanır.
Hedefiniz, Amazon Avrupa’da satıcı olarak en çok satan ürünler yerine Amazon’da türünün tek örneği bir marka yaratmak olmalıdır. Bu, ürününüzün müşteriler üzerinde bıraktığı algıyı olumlu yönde etkiler ve rakiplerinizden ayrılmanızı sağlar.
Yeniden fiyatlandırma, Amazon Avrupa satıcıları tarafından rakipleriyle rekabet etmek için kullanılan en yaygın Amazon fiyatlandırma stratejisidir. Ürününüzün fiyatını, o anda mevcut olan en düşük tutarla eşleştirmek için otomatik yeniden fiyatlandırma araçlarını kullanabilirsiniz.
Modern tüketiciler fiyata duyarlıdır ve çevrimiçi fiyatların rekabetçi olması gerektiği anlayışına sahiptirler. Fakat bu, sattığınız her şeyde en ucuz olmanız gerektiği anlamına da gelmez. Özellikle aynı ürünleri sattığınız rakipleriniz ile bir fiyat farkı ortaya çıkarmalısınız.
Amazon Avrupa platformunun yanı sıra diğer online platformdaki satıcılar da sizinle rekabet ediyor. Bu, her zaman rekabetçi fiyatları araştırmanız gerektiğine ve yeniden fiyatlandırma yaptığınızdan emin olmanız gerektiği anlamına gelir.
Ürününüz için rakiplerinizden daha yüksek bir fiyat talep etmek için, müşterilerinize ürününüzün benzer bir üründen neden daha değerli olduğunu göstermelisiniz. Rakiplerinizle aynı sattığınız bir ürünün üzerine sadece kendi logonuzu ekleyip daha fazla satış yapmayı bekleyemezsiniz. Müşterilerinize sattığınız ürünün değerini, ek özelliklerini ve sağladığı faydaları gösterin. Böylece müşteri ürününüz hakkında daha fazla bilgiye sahip olacağı için sizi tercih eder.
İpucu: Rakiplerinizin ürün incelemelerine gelen yorumları okuyun ve nerede yetersiz kaldıklarını inceleyin. Araştırma sonrasında elde ettiğiniz bilgileri kendi ürününüzle iyileştirin.
Bunun için; Ürününüzü daha iyi malzemelerden yapabilir misiniz? Müşteri deneyimini geliştiren bir özellik ekleyebilir misiniz? Ürün araştırması sırasında kendinize bu tür rakiplerle ilgili soruları sormalısınız.
Müşterilerin orta ve yüksek değerdeki bir ürüne güvenme olasılığı çok daha yüksektir. Bu nedenle, mümkünse fiyatları sabit ve piyasa değerine yakın tutmakta fayda var. Biliyoruz Amazon gibi dinamik bir platformda istikrar zordur. İzleme ve analiz araçları ile, fiyat istikrarının ne zaman uygulanabilir olduğunu belirleyebilirsiniz.
Amazon Avrupa oldukça rekabetçi bir e-Pazar platformudur. Ayrıca rakipleriniz için işe yarayan stratejiler sizin için işe yaramayabilir. Kapsamlı bir fiyat testi yaparsanız, sonunda ürününüzün tutarlı bir şekilde satılmasını sağlayan bir fiyat aralığına ulaşırsınız.
Tavsiyemiz, her seferinde bir strateji denemek, küçük düzeltmeler yapmak ve işlerin nasıl değiştiğini anlamak için verileri yakından takip etmektir. Neyin işe yarayıp neyin yaramadığına tekrar bakabilmek için sonuçlarınızı kaydetmeyi unutmayın.
Amazon Avrupa’da ürün satış fiyatlarınızı belirledikten sonra yapmanız gereken en önemli bir diğer adım ise ürünlerinizi nerede depolayacağınızdır.
Amazon Avrupa’nın kendi depolarında ürünlerinizi depolayıp kargolayabileceğiniz gibi Prepdepo’nun sunduğu uygun maliyetli depolama hizmetlerini de kullanabilirsiniz. Prepdepo sunduğu ara depo hizmetiyle ürünlerinizin paketlenmesinden kargoya verilmesine kadar bütün depolama ihtiyacınızı karşılar.
Üstelik Almanya’da 48 saat içinde teslimat imkânı ile müşterilerinize mükemmel bir alışveriş deneyimi sunmanıza yardımcı olur. İşinizi büyütmek ve Avrupa’da satış yapmaya başlamak için Prepdepo çözümleri ile tanışın!
Bu yazımızda ilginizi çekebilir: Amazon Avrupada Satılacak Ürünleri Bulmanın 6 Yolu
Input your search keywords and press Enter.